Trustpilot

4 maanden: eerste hapjes

STOP.DE.TIJD. Vanmorgen was ik op het schoolplein in gesprek met een vader: “Ja, het gaat heel goed met Anne, echt een lekker aapje om erbij te hebben en ze is nu alweer ruim 3 maanden oud.”
Ruim 3 maanden? Dat betekent dat we bijna de volgende fase ingaan. Die van tandjes, wel op de buik kunnen draaien, maar niet terug én…hapjes. Yes! Daar heb ik écht weer zin in!
Wat vonden Guusje en Benthe ook alweer lekker? Wat zal ik maken? Hoe ga ik alles bereiden? Wat heb ik nodig?

Maar first things first.

De absolute must have

In de schuur staat ie nog: mijn steun en toeverlaat bij het bereiden van de eerste hapjes. De Philips Avent stoom/ blender.

Gekregen bij de geboorte van Guusje en inmiddels ook al een aantal keer uitgeleend aan vrienden 🙂
Mijn inziens dé absolute essential voor het bereiden van de eerste hapjes. Ingrediënten snijden, stomen, draaien, blenden, klaar. En wist je dat stomen ook nog eens veel gezonder is dan koken? Bij het stomen van groenten blijven namelijk de meeste vitamines behouden. Ook blijft er meer smaak behouden dan als je de groenten kookt.

Portioneren met diepvriesbakjes

Na het bereiden, is het het meest handig om de puree in te vriezen. Zeker bij de eerste hapjes eet je kleintje nog niet zoveel en zo kun je per keer 1 of meerdere ijsblokjes ontdooien. Ook kun je als je bijvoorbeeld broccolipuree en wortelpuree hebt gemaakt, de twee smaken combineren.

Let erop dat je een diepvriesbakje gebruikt dat BPA vrij. BPA is een weekmaker en wordt gebruikt om plastic en kunststoffen elastisch te maken. De stof kan, als je het in grote hoeveelheden binnenkrijgt, een hormoonverstorende werking hebben.

Deze van OXO vind ik heel prettig in gebruik.

SPRUIT to the rescue!

En ja, lucky me, want SPRUIT is altijd to the rescue. Vandaar dat ik ook wat bakjes met SPRUIT in mijn vriezer leg. Want ook wij werken hard, hebben nog twee kinderen, sporten en zijn met regelmaat ’s avonds de hort op. Zo kan Anne op die drukke dagen, als we geen tijd hebben gehad om te koken, toch wat lekkers en vers eten.

To be continued! Volgende week weer verder met de eerste boodschappen en recepten!