Trustpilot

5 tips voor het leasen van je babyuitzet

Dat baby’s duur zijn is geen groot nieuws. Veel spullen gebruik je maar kort en zijn vaak toch heel erg aan de prijs. Voor je het weet, staat je huis vol met spullen waarvan anderen zeggen dat het handig kan zijn, nuttig is, absoluut noodzakelijk of makkelijk voor af en toe. Zonde, toch? Gelukkig is daar wat op bedacht: je babyuitzet leasen! Scheelt een boel spullen in huis, en ook een hoop geld. Daarbij is het ook nog eens duurzamer. Hier een paar praktische tips om je op weg te helpen.

Kleding

Baby kleding is misschien wel het beste voorbeeld van iets waar je veel meer van in huis hebt dan je nodig hebt. In elke maat sla je leuke kleding in, maar je kleintje is er zo uitgegroeid! Bij Hulaaloop huur je al een pakje voor 17.50 euro per maand, die meegroeit met je kleintje. Als het pakje te klein wordt, stelt Hulaaloop weer nieuwe outfits samen voor je. Zo heb je altijd kleding in huis in de goeie maat en niet te veel. Sharing is caring!

Kinderwagen

Oef.. De kinderwagen is waarschijnlijk de grootste uitgave die je doet als je baby op komst is, en dat terwijl nog maar de vraag is hoeveel je de kinderwagen echt gaat gebruiken. Voordat je het weet, wil je baby niet meer in de bak liggen en is het veel handiger om een inklapbare buggy te hebben staan. Bij Baby Exchangerie kan je daarom een abonnement nemen op een kinderwagen, die zo omgeruild kan worden in een buggy. Ook GoWheely heeft abonnementen op kinderwagens, al vanaf 10 euro per maand!

Reisspullen

Op vakantie met het gezin? Dan kan een campingbedje, rug drager of ergonomische draag zak super handig zijn. Maar om die nou altijd in huis te hebben… Bij Kidstravelservice en Reiswieg kan je terecht voor alle reisbenodigdheden voor je kleintje die je niet meteen wil aanschaffen. Ook handig als je wel iets wil aanschaffen, maar het eerst even wil proberen.

Kinderkamer

Een bekende truc om de kosten voor de kinderkamer te verlagen, is natuurlijk marktplaats. Maar om dat perfecte wiegje, commode en box te vinden, ben je wel even bezig en je weet niet altijd precies wat je krijgt. Gelukkig zijn er ook opties om alles wat je nodig hebt te leasen. Cribster bijvoorbeeld, heeft de mooiste modellen co-sleepers en wiegjes, al vanaf 39 euro per maand. Hiervoor heb je niet alleen precies wat je wil, maar ook nog goede service. Ook bij Baby Exchangerie kan je terecht voor de mooiste baby spullen, zoals wiegjes, baby nestjes en de maxi-cosi. Ze worden in elkaar gezet bij je thuis gebracht, wat geen overbodige luxe is. En als ze niet meer gebruikt worden, worden ze simpelweg weer opgehaald!

Bakfiets

Twijfel jij over de aanschaf van de bakfiets? Soms handig, als je een leuk uitje hebt of meerdere kids wil meenemen op de fiets. Maar altijd een bakfiets in de schuur is niet ideaal. Bij Blackbikes Amsterdam bijvoorbeeld kan jij je bakfiets huren voor die ene dag dat het net handig is. Daarna lever je hem weer in, geen gedoe!