Winkelmandje
0.00

Anne’s eerste hapjes

En eindelijk konden we beginnen! Afgelopen zaterdag heb ik een ruime hoeveelheid wortel-, pompoen- en bloemkoolpuree gemaakt met mijn Philips Avent stoom/ blender. Zo leuk om dit weer te ervaren. Niet alleen voor mij, maar ook voor de andere twee meiden. Zowel Guusje als Benthe moesten en zouden helpen en vooral ZELF DOEN! Eerst wortelen snijden, dan in de blender en uiteindelijk de puree ‘netjes’ in de vriesbakjes te doen. Een heuse gezinsactiviteit 🙂

Let erop, dat als je start met het geven van de hapjes, je dit niet direct na de flesvoeding doet. De kans bestaat dat je kindje dan al voldoende binnen heeft en zijn neus ophaalt voor je harde inzet.

Doordat Anne de laatste paar weken ’s ochtends weer vroeger wakker werd en continue op haar vuistjes sabbelde, was ik ervan overtuigd dat ze interesse begon te krijgen naar meer afwisseling in haar voeding. Zo bleek ook uit de eerste kennismaking hiermee. Ook al wist ze zich met haar tong geen raad en kwam driekwart van de puree weer naar buiten, ze bleef haar mondje open doen. Complimenterend met mijn kinderlijk hoge stem heeft ze dit toch een hapje of tien volgehouden. Een super trotse SPRUIT moeder!

Hieronder een greep van de beelden van afgelopen week. Herkenbaar?