Baby recept | aardappel-tomatenpuree met spinazie
Iedereen heeft wel ‘winnaarsrecepten’. Recepten waarvan je zeker weet dat iedereen ze lekker vindt en ook gelijk het recept wil hebben. Nou, dit is er een van SPRUIT. Dit baby recept met aardappelpuree, verse spinazie en Hollandse tomaten is een absoluut feestmaal. Door de smaken van kruidenolie van basilicum en knoflook zal jouw kindje geen genoeg krijgen. 🙂 Kook je met ons mee?
Ingrediënten
4 tot 6 maaltijden
– 500 gram aardappelen
– 400 gram spinazie
– 5 gram knoflook
– 10 gram basilicum
– 300 gram tomaten
– 10 ml olijfolie
Bereidingswijze
– Schil de aardappels, snijd ze in 4-en en stoom of kook ze gaar
– Hak de spinazie fijn en stoom in 10 minuten gaar
– Hak de knoflook en basilicum fijn en meng dit met de olijfolie
– Fruit het oliemengsel aan en voeg de tomatenblokjes toe en laat 20 minuten pruttelen om de smaken goed te laten mengen.
– Voeg de spinazie toe aan het tomatenmengsel
– Pureer de aardappelen en voeg als laatste toe.
Note: aardappelen bevatten zetmeel. Wanneer je dit te snel in het proces toevoegt krijg je een hele dikke puree. Deze kan zelf gaan ogen als behangplaksel… Kies er daarom voor de aardappelen pas toe te voegen bij de laatste stap van de bereidingswijze.
Eet SPRUITelijk! En laat je ons het resultaat zien? Tag op Instagram jouw maaltijd met #smullenmetspruit en wie weet wordt jouw kindje wel het knoeikoppie van de maand!