Winkelmandje
0.00
Winkelmandje
0.00

RECEPT: kikkererwt-broccolipuree met kabeljauw

Kikkererwten zijn smaakvolle, gezonde peulvruchten en heel lekker in combinatie met broccoli. In het SPRUIT menu van augustus staat voor kinderen vanaf 8 maanden dit gerecht op het menu. Benieuwd hoe je deze zelf kunt maken? We delen graag ons recept met je. Ingrediënten voor 3-4 maaltijden van 150 gram:- blik kikkererwten, voorgegaard en uitgelekt-...
Lees verder

Zout en suiker, een moeders dilemma

Wanneer we onze kinderen vaste voeding aan gaan bieden, nemen veel moeders deze taak heel serieus. We willen dat ze van elke lepel genieten en een glimlach en uiting van gretigheid voor meer geven. Echter, dit is niet altijd het geval.Wanneer we een uitdrukking van afwijzing of afkeer zien, gaan we er mogelijk vanuit dat...
Lees verder

Wel of niet vegetarisch voor je kind?

Vanaf de leeftijd van 8 maanden kun je starten met het toevoegen van vis en vlees aan de maaltijden voor je kindje. Maar, wil je dat? Het eten van geen of minder vlees en vis wordt steeds populairder. Vele Nederlanders zijn inmiddels flexitariër en laten af en toe vlees en vis staan. Ook het aantal...
Lees verder

WIJ WILLEN IJS! WIJ WILLEN IJS!

De komende dagen laat juni zich niet van haar beste kant zien, maar daarna kunnen we weer volop genieten van de zon! Lekker in de tuin, op het strand of in het park. De hogere temperaturen zorgen er wel voor dat je zin krijgt in een ijsje… Wist je dat je de lekkerste én gezondste...
Lees verder

Hoe introduceer je vast voedsel?

Stoel? Check! Slab? Check! Mobiele telefoon? Check!Met deze drie-eenheid ben je klaar voor het eerste hapje. De gezichten die je baby gaat trekken zijn priceless!De eerste tip: Voordat je begint, moet je baby een klein beetje (moeder)melk hebben gedronken. Ongeveer de helft van wat je normaal zou geven. Niet te vol. Niet te hongerig. Precies...
Lees verder

RECEPT: de ultieme pasta groene saus

Pasta! Welk kind houdt er niet van?! Of het nou fusilli, macaroni of penne is, pasta is ma-gisch!Wij koken maandelijks een pasta gerecht, met vis, vlees of vegetarisch. Onze groene vegetarische variant maakt lekker veel rommel bij het eten, maar alleen omdat ze zo enthousiast zijn en geen hap willen missen. Geschikt voor kinderen vanaf...
Lees verder

Bakken met boter of (olijf)olie?

Roomboter, margarine en olie worden overal ter wereld gebruikt om mee te koken en in te bakken en braden. Maar wat kun je het beste gebruiken, wat zit er allemaal in en waar koken wij mee?(Room)boterRoomboter is een smeerbaar vet, gemaakt van melk. Roomboter bestaat grotendeels uit afgeroomd melkvet, oftewel room. Hier wordt een beetje...
Lees verder

Hoe wordt een SPRUIT menu samengesteld?

Elke maand stelt SPRUIT een nieuw en verrassend menu voor de kleine eters samen. Maar hoe doen we dat? Waar houden we precies rekening mee? Wat vind je wel en niet in onze menu’s en vooral waarom? Het is niet altijd een makkelijke opgave, want we zijn kritisch en leggen de lat hoog. Jouw kind...
Lees verder