Trustpilot

Volg je SPRUIT op Instagram of Facebook? Of houd je SPRUIT via de website in de gaten? Dan zie je de term ‘vriesvers’ regelmatig voorbij komen. Maar, wat houdt dat nou precies in?

Letterlijk

De term ‘vriesvers’ zegt eigenlijk al precies wat het is. Het is namelijk diepgevroren én vers.  Maar wat betekent dat voor de maaltijden van SPRUIT? De maaltijden worden professioneel en hygiënisch bereid met de allerbeste ingrediënten en direct na bereiding heel snel ingevroren. Je hoeft ze alleen maar te ontdooien en verwarmen wanneer het jou uitkomt.

Iets met input en output

Voor je kind wil je natuurlijk alleen de allerbeste voeding. Voor babyvoeding gaat helaas de vlieger ‘goede input = goede output’ niet altijd op. Gek genoeg is veel babyvoeding lang houdbaar zonder dat er koeling nodig is. Dat willen we voor onze eigen maaltijd toch ook niet?

Jij wilt voor je kind geen onnodige of kunstmatige toevoegingen, maar puur eten met echte smaak. Goede input dus. Tegelijkertijd wil je de maaltijd goed vers met maximaal behoud van vitaminen en voedingswaarden voorschotelen. Goede output dus.

De voordelen van ‘vriesvers’

Het werkt precies zoals je thuis doet als je zelf een voorraadje babyvoeding maakt. De voordelen van vriesvers:

  • Er is absoluut geen noodzaak om conserveringsmiddelen of andere houdbaarheidverlengende toevoegingen te gebruiken.
  • Er zijn geen onnodige nabehandelingen nodig (zoals pasteurisatie) die invloed hebben op de vitaminen, voedingswaarden of smaak is niet nodig.
  • Tijdens de vriesperiode is er geen verlies van vitaminen, voedingswaarden en smaak
  • Wel het voordeel van de lange houdbaarheid, dus zelf bepalen wanneer je het nodig hebt.

Daarom vind je de maaltijden van SPRUIT dus niet op een willekeurige plank in de supermarkt. Nee, je krijgt ze met speciaal gekoeld vervoer thuisbezorgd. Dan kunnen ze direct bij jou de vriezer in. Wel zo gemakkelijk, lekker en vers dus! Bestel snel jouw maaltijden! 🙂