De lekkerste gevulde eitjes - SPRUIT
Winkelmandje
0.00
Blog

De lekkerste gevulde eitjes

Het is in deze tijd al gek genoeg. Je moet met veel dingen rekening houden en ook nog je kind verzorgen en vermaken. Wij snappen dan ook heel goed als je even wat creatieve hulp kan gebruiken. Hierbij een vrolijk recept die geheid zorgt voor glimlachjes aan de Paastafel.

Ingrediënten:

  • 6 eieren
  • 2 eet lepels mayonaise
  • Peper
  • Zout
  • Sesamzaadjes o.i.d. om oogjes van te maken
  • Wortels
  • Eventueel een thee lepel komijn

Kook de eieren voor 8 à 9 minuten zodat ze hard zijn en laat ze vervolgens even afkoelen. Als ze eenmaal iets zijn afgekoeld snijd je aan de onderkant van het ei een stukje van het ei af zodat je “kuikentje” kan blijven staan. Vervolgens snijd je in het midden van het ei een kartelrand in het eiwit. Snijd dit zodanig diep, dat het kapje eraf komt, maar je niet het volledige ei doorsnijdt.

Als je dit hebt gedaan, is het tijd om het eigeel uit het ei te scheppen. Doe het eigeel in een aparte kom en meng dit met de mayonaise, peper, zout en eventueel komijn. Meng tot het een glad geheel is. Doe het mengsel van het eigeel in een spuitzak. Als je dit niet hebt kan je een plastic zakje pakken en hier in een punt aan de onderkant een hoekje afknippen. Spuit het mengsel van eigeel in de onderkant van je “kuiken”. Spuit het zodanig vol dat er nog een gezichtje op gemaakt kan worden.

Versier het opgespoten eigeel met een stukje wortel als neus en sesamzaadjes als oogjes. Wil je je kuikentje nog meer versieren? Steek dan aan de onderkant nog 3 stukjes wortel aan beide kanten, zodat het lijkt alsof het kuikentje voetjes heeft.

Fijne Pasen!