Trustpilot

Doperwtjes zijn vaak favoriet in kindergerechten. Waarom eigenlijk? Vooral de smaak. Doperwten worden vaak onrijp geplukt zodat ze lekker zoet smaken. De suikers zijn dan nog niet omgezet in zetmeel.

Maar naast de smaak zijn doperwtjes ook hartstikke voedzaam en gezond! Doperwtjes bevatten, in vergelijking met andere groenten, veel voedingsvezels en eiwitten. Daarom zijn ze relatief calorierijk. Voor ons als volwassenen kan ‘calorierijk’ nog wel een eng woord zijn, voor de kleintjes is het juist supergoed om voldoende calorieën binnen te krijgen. Naast voedzaam, zijn doperwtjes ook nog eens goed voor hart, ogen en energie! De luteine in erwtjes werkt cholesterolverlagend en is goed voor de ogen. Het hoge ijzergehalte in deze groenteballetjes geeft de nodige energy boost en is goed voor de concentratie.

Tip: ben je voornemens te koken met doperwten? Blancheer de diepvriesdoperwten kort (niet van tevoren ontdooien). Zo behouden de erwtjes smaak en stevigheid. Een aantal van onze maaltijden zitten boordevol deze groene groenteballetjes. Dus als het je een maand niet lukt om gevarieerde maaltijden voor je kindje op tafel te zetten, laat ons dan helpen!