Trustpilot

Een gebalanceerd menu

Het eten van geen of minder vlees en vis wordt steeds populairder en het begrip flexitariër wordt steeds gangbaarder. Een gebalanceerd menu neemt zijn intrede. Ook groeit het aantal vegetariërs nog altijd. Maar welke keuzes maak je voor je kindje?

Vanaf de leeftijd van 8 maanden kun je bij je kindje starten met het toevoegen van vis en vlees aan de maaltijden.
Vanaf 6 maanden begint de ijzervoorraad van je kindje op te raken. Daarom begint vaste voeding (naast fles- of borstvoeding) vanaf dat moment belangrijk te worden. En laat vlees nou onder andere een geweldige ijzerboost bevatten die goed door het lichaam wordt opgenomen.

Wel of geen vis, vlees en gevogelte voor je kleintje?

Vlees en vis bevatten een serie voedingswaarden die heel goed zijn.
Naast hoogwaardige eiwitten, vitamines en mineralen is vis bijvoorbeeld een geweldige bron van gezonde vetten die essentieel zijn voor de zich ontwikkelende hersenen, het zenuwstelsel en het gezichtsvermogen van een kind. Er is ook onderzoek dat suggereert dat het eten van vis op jonge leeftijd allergische aandoeningen zoals astma en eczeem kan helpen voorkomen.

Daarnaast zijn er ook heel wat nadelen te benoemen als het over vlees en vis gaat. De impact op het milieu, het eventuele dierenleed, de overbevissing of de antibiotica die soms in vlees of vis aanwezig zijn. Welke keuze maak je voor je kindje en voor zijn of haar toekomst?

Bij SPRUIT is 60% van de maaltijden vegetarisch. Waarom?

SPRUIT staat voor de toekomstige generatie. We dragen graag ons steentje bij aan een betere wereld met minder dierenleed en een beter milieu. We mogen ondersteunen in de smaakontwikkeling van de nieuwe generatie. Daarmee hebben we de kans om de allerjongsten in Nederland te leren hoe lekker en voedzaam vegetarische maaltijden zijn. En hoe normaal het is om vegetarisch te eten.

Tegelijkertijd bieden we voor de resterende 40% wel maaltijden met vis, vlees of gevogelte aan. Waarom? Vooral om de kleintjes de smaak mee te geven en een zo breed mogelijk smaakpallet te laten ontwikkelen. Geniet met mate, is eigenlijk wat we ze nu al graag willen leren. Voorop staat dat SPRUIT altijd kiest voor biologisch vlees en duurzaam gevangen vis.

Mocht jij besloten hebben om je kindje zonder vlees of volledig vegetarisch op te voeden, dan zorgen we bij SPRUIT dat je een hierop aangepast menu van ons krijgt.

Welke keuze het ook geworden is, wij zijn benieuwd! Laat ons weten waar jij voor kiest en waarom!