Trustpilot

Het voedingscentrum suggereert dat een gezond eetpatroon de dagelijkse consumptie van groente en fruit moet omvatten. Helaas vallen veel kinderen in de vroege tienerjaren ver onder de nationale aanbevelingen… Dit komt waarschijnlijk van voedingsgewoonten die in de kindertijd zijn ontstaan.

Uit onderzoek blijkt dat baby’s met een lagere inname van groenten en fruit tijdens hun eerste levensjaar minder gezonde eetpatronen volgen naarmate ze ouder worden. Baby’s die worden blootgesteld aan een grotere diversiteit aan smaken in de babyvoeding. Zullen blijven smullen van groenten en fruit naarmate ze groter groeien. Wanneer je je baby gepureerde groene groenten aanbiedt als een van hun allereerste ervaring met vast voedsel, zullen ze een waardering ontwikkelen die een leven lang meegaat. Als ouder van een baby kun je veel doen om je baby te begeleiden naar een gezond eetpatroon, dat hem boven het nationale gemiddelde kan brengen.

De juiste combinatie van fruit- en groentepurees kan de smaakpapillen van je baby trainen om allerlei soorten purees te accepteren.
We hebben een aantal ‘magische ‘ combinaties van babymaaltijden op een rijtje gezet:
– Appelen en bosbessen
– Courgette en erwten
– Zoete aardappel en spinazie
– Pompoen en broccoli
– Mango en kokosnoot
– Aardbeien en bananen
– Pompoen en bananen
– Banaan en avocado

Je hebt misschien niet altijd de tijd om te winkelen voor de lekkerste en beste groenten, en te bereiden, maar daar zijn wij voor. Met onze kant- en klare maaltijdboxen voor kinderen vanaf 4 maanden, kunnen de gezonde gewoonten vandaag beginnen!