Halloween recept | pompoensoep
Het is bijna 31 oktober, oftwel Halloween. Veelal wordt deze feestdag gevierd in Engeland, Ierland en in de Verenigde Staten, maar langzaam aan wint de feestdag ook terrein in Europa en dus ook Nederland.
Ik ben echt aan de verkeerde kant van de rivier geboren. Het leek mij altijd te gek om carnaval te vieren en dan met name het verkleden. Nu Halloween in de buurt komt probeer ik wel een klein beetje mee te doen en sla ik dus aan bij het zien van pompoenen, kook ik spooky pasta en hangt er een spin in het raam.
Wat betreft pompoen: de zachte nootachtige milde smaak maakt deze groente tot een winnaarsproduct onder (jonge) kinderen. Maar wat maak je er nou van? Bij ons thuis is soep áltijd een succes. Tomatensoep, broccolisoep, maar zeker pompoensoep. Dit recept voor het hele gezin maak je in een handomdraai!
Ingrediënten
- 2 flespompoenen in stukken
- halve winterpeen in stukken
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 2 blokjes groentebouillon
- 850 ml water
- een snufje paprikapoeder
- optioneel: 250 ml kook- of slagroom
Bereidingswijze
- Verhit olijfolie in de pan
- Fruit de ui en de knoflook
- Voeg de in stukken gehakte pompoen en winterpeen toe en bak kort
- Breng op smaak met paprikapoeder en eventueel wat gemalen chilipeper (klein beetje kan ook voor kinderen best).
- Voeg 850 ml kokend water en de 2 bouillonblokjes toe
- Laat de soep gedurende 30 minuten zacht koken
- Laat de soep een beetje afkoelen en pureer dan alles met de staafmixer
- Voeg eventueel wat kookroom toe om de soep wat romiger te maken
- Breng de soep op smaak met zout en peper
Note: Geef de soep een Oosters tintje door in plaats van koksroom, kokosmelk te gebruiken en vervang de paprikapoeder door kurkuma en/of koriander.