Trustpilot

Al tijdens de 6e week van de zwangerschap begint de ontwikkeling van het melkgebit. Na de geboorte van het kind zijn alle melktanden en kiezen en een gedeelte van het blijvende gebit onder het tandvlees in het kaakbot aanwezig. Gemiddeld breekt als je baby tussen de vijf en acht maanden oud is het eerste tandje door.
Maar hoe merk je aan je baby dat de tandjes eraan komen? Nou, geloof me, dat is niet te missen… 😉

Gezwollen rood tandvlees

Tanden moeten zich, letterlijk, een weg banen door zacht tandvlees, waardoor dit wat kan opzwellen. Druk van kauwen kan helpen om het ongemak te verminderen.

Waar zijn je handjes nou?

Je baby stopt hulpeloos en kermend zijn vingertjes in zijn mond om de irritatie en pijn te stoppen. Je kan helpen door bijvoorbeeld een bijtring, broodkorstje of vochtige doek te geven om op te kauwen.

Niet willen eten

Zuigen zorgt ervoor dat er meer bloed naar het gezwollen tandvlees stroomt. Voeden kan zo een ellendige ervaring en hopeloze uitdaging zijn.

Kwijlen

Een doorweekte romper van al het kwijlen. Je kunt bijvoorbeeld een slab omdoen zodat je niet nóg vaker een droge romper aan hoeft te doen. Beschermende crèmes kunnen helpen om irritatie van de huid te voorkomen.

Prikkelbaar en rusteloos

Je blije baby kan humeurig en snel geïrriteerd zijn. Rondlopen, samen spelen en veel knuffelen is de enige remedie….

Rusteloze nachten

Je baby kan’ s nachts onrustig worden, wat behoorlijk frustrerend kan zijn als jij net je nachten weer terug hebt. De dag erna is en extra kop koffie de enigste oplossing…

Rode billen

Door de zurige ontlasting kan je baby last krijgen van rode, soms zelfs kapotte billetjes. Heel pijnlijk. Wat heel goed helpt als de billetjes kapot zijn, is maizena! Het werkt écht! Door de maizena drogen de plekjes namelijk sneller in. En, nooit vergeten: HET IS EEN FASE!