Het ideale ontbijt voor baby of dreumes

De dag van je kindje is gevuld met spelen, slapen, (leren) kruipen en nog veel meer. En dat kost energie, veel energie. Begin de dag dus goed met een voedzaam ontbijt.
En, niet geheel onbelangrijk, het moet snel en gemakkelijk op tafel staan. Je bent ’s ochtend tenslotte al druk genoeg.

Aan de instant ontbijtpapjes voor baby’s wordt suiker wordt toegevoegd. Maltodextrine, synthetische bananensmaakjes…Allemaal toegevoegde stofjes om je baby zeker te laten smullen van de pap! Niet ok! Vandaar dit gezonde havermout alternatief  Je kunt het voor jouw kindje, afhankelijk van de leeftijd zo grof of fijn maken als je wilt. Voor baby’s onder 1 jaar, kun je er ook voor kiezen om nog geen extra’s toe te voegen. In onderstaand recept wat rozijntjes, lijnzaad (goede vetten!) en kaneel.

Dit recept maakt 7 porties van ongeveer 250 gram. Bij kleinere baby’s zullen de porties uiteraard een stuk kleiner zijn!

Ingrediënten:

  • 4 conference peren of appels
  • 250 gram havermout
  • 500 ml water of 500 ml (amandel)melk, ongezoet
  • handje rozijntjes
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel lijnzaad

Schil de peren en snijd ze in stukjes. Doe de stukjes peer in een grote pan en voeg het water toe. Laat de peertjes even een minuutje koken. Voeg dan de havermout en (amandel)melk toe. Breng weer aan de kook. Laat het geheel ongeveer 10 minuutjes koken, terwijl je met regelmaat in de pan roert. En doe dit echt, anders bakt het aan! Voeg dan optioneel de rozijntjes, kaneel en lijnzaad toe en laat het geheel nog een minuutje warm worden. Haal de pan van het vuur en pureer de havermout met een staafmixer tot de gewenste dikte. Verdeel in porties om vervolgens 2-3 dagen in de koelkast te bewaren en/of in de vriezer. Als je de havermout in de vriezer bewaart kun je het ’s ochtends in de magnetron ontdooien en verwarmen. Soms moet je dan nog een klein scheutje water of (amandel)melk toe voegen om het geheel weer lekker smeuïg te maken.