Winkelmandje
0.00
Winkelmandje
0.00

Het ideale ontbijt voor baby of dreumes

De dag van je kindje is gevuld met spelen, slapen, (leren) kruipen en nog veel meer. En dat kost energie, veel energie. Begin de dag dus goed met een voedzaam ontbijt. En, niet geheel onbelangrijk, het moet snel en gemakkelijk op tafel staan. Je bent ‘s ochtend tenslotte al druk genoeg. Aan de instant ontbijtpapjes voor baby’s wordt suiker wordt toegevoegd. Maltodextrine, synthetische bananensmaakjes… Allemaal toegevoegde stofjes om je baby zeker te laten smullen van de pap! Niet ok! Vandaar dat ik destijds op zoek ben gegaan naar een beter alternatief en startte met het maken van simpele havermout voor baby’s. Heel simpel: ik pureerde de havermout tot havermeel en kookte dit gaar in wat water. Een keer per week maak je een grote pan en dit verdeel je in porties en bewaar je in de koelkast of vriezer. Je kunt het voor jouw kindje, afhankelijk van de leeftijd zo grof of fijn maken als je wilt. Voor baby’s onder 1 jaar, kun je er ook voor kiezen om nog geen extra’s toe te voegen. In onderstaand recept wat rozijntjes, lijnzaad (goede vetten!) en kaneel.Dit recept maakt 7 porties van ongeveer 250 gram. Bij kleinere baby’s zullen de porties uiteraard een stuk kleiner zijn!Ingrediënten:4 conference peren250 gram havermout500 ml water500 ml (amandel)melk, ongezoethandje rozijntjes1/2 theelepel kaneel1 eetlepel lijnzaadSchil de peren en snijd ze in stukjes. Doe de stukjes peer in een grote pan en voeg het water toe. Laat de peertjes even een minuutje koken. Voeg dan de havermout en (amandel)melk toe. Breng weer aan de kook. Laat het geheel ongeveer 10 minuutjes koken, terwijl je met regelmaat in de pan roert. En doe dit echt, anders bakt het aan!Voeg dan optioneel de rozijntjes, kaneel en lijnzaad toe en laat het geheel nog een minuutje warm worden.Haal de pan van het vuur en pureer de havermout met een staafmixer tot de gewenste dikte. Verdeel het in porties om vervolgens 2-3 dagen in de koelkast te bewaren en/of een paar weken in de vriezer.Als je de havermout in de vriezer bewaart kun je het ’s ochtends in de magnetron ontdooien en verwarmen. Soms moet je dan nog een klein scheutje water of (amandel)melk toe voegen om het geheel weer lekker smeuïg te maken.
Source: New feed