Trustpilot

Een hoofdrol voor munt deze zomer

Bij SPRUIT maken we nooit gebruik van onnodige toevoegingen of onnatuurlijke smaakmakers. Suiker, zout en kunstmatige ingrediënten zijn uit den boze. Wel willen we de maaltijden op een natuurlijke en gezonde manier op smaak brengen. Daarom zijn we fan van het gebruik van subtiele hoeveelheden natuurlijke kruiden. In het menu van augustus maken we voor een aantal gerechten gebruik van munt.
Een heerlijke smaakmaker die voor frisheid in de maaltijd zorgt. Dat kunnen we wel gebruiken deze zomer!

Munt is een kleine plant die in geen enkele (stads-)tuin mag ontbreken. Omdat het een vaste plant is, heb je er lang plezier van. Bovendien ruiken de felgroene en soms beetje harige blaadjes heerlijk. Pluk de blaadjes pas vlak voordat je ze gaat gebruiken, dan behouden ze het beste hun geur en smaak.
In zowel koude als warme dranken kun je munt gebruiken. Iedereen kent wel de verse muntthee die eventueel met honing gezoet kan worden. Maar ook heerlijk om gewoon water net even een smaakje te geven. Vooral met deze warmte is drinken een must. Alleen is het niet altijd even makkelijk om de kids ook voldoende water te laten drinken. Een kan water met wat blaadjes munt, schijfjes limoen en partjes mandarijn of sinaasappel is dan een uitkomst. Ziet er prachtig uit en een grote favoriet bij de kleintjes!In het eten zie je munt zowel bij hoofdgerechten als desserts terugkomen. In ons menu vind je munt terug in de heerlijke couscous, een hit voor veel kindjes. Ook hebben we munt gebruikt als frismaker in het gerecht met kikkererwtpuree, doperwtjes en bloemkool. Een aanrader!

Mooi meegenomen is dat het een ontstekingsremmende en antibacteriële werking heeft en goed helpt voor het zuiveren van de mond. Ideaal als het tandenpoetsen bij je kindjes nog niet zo soepel gaat!