Trustpilot

IJzer als bouwsteen

Van ijzer word je sterk, kijk maar naar Popeye! Die at een flinke hoeveelheid spinazie, en kweekte behoorlijke spierballen. Hierbij is ijzer de bouwsteen van een gespierd lichaam. In Amerika gingen ze spontaan 30% meer spinazie eten na het verschijnen van Popeye.

Maar is spinazie echt zoveel beter dan andere groenten? En hoe zorg je dat je kleintje genoeg ijzer binnen krijgt?
Vanaf het begin krijgt jouw kindje al het ijzer dat hij of zij nodig heeft, namelijk via fles- of borstvoeding. Deze melk bevat veel meer ijzer dan gewone koemelk, perfect voor jouw kleintje om die eerste maanden goed te groeien. Bij het beginnen met vast voedsel hoef je je nog geen zorgen te maken over de hoeveelheid ijzer. Maar hoe meer vast voedsel je kindje binnenkrijgt, hoe minder fles- of borstvoeding je kind zal willen. Het is dan belangrijk dat de vaste hapjes ook een goede bron van ijzer zijn. IJzer helpt je kindje groeien, en zorgt voor een goede afweer.

Dierlijke voeding, zoals vlees en gevogelte, is een goede bron van ijzer. Maar er zijn ook groenten die veel ijzer bevatten! IJzer uit groente is wel wat moeilijker op te nemen voor je lichaam, maar de vitamine C in groente zorgt ervoor dat de ijzer opname wordt verhoogd. Combinaties van groenten met zowel ijzer als vitamine C zijn dus perfect!

Groenten als broccoli, boerenkool, zoete aardappel, en spinazie zijn ijzerrijk, maar ook in kruiden als basilicum en spinazie zit erg veel ijzer. Dus niet alleen lekker, maar ook nog gezond!
Popeye had naast spinazie ook wel een keertje een stronk broccoli kunnen eten, of een hapje zoete aardappel. Gelukkig zorgen wij bij SPRUIT er voor dat jij je geen zorgen hoeft te maken over de ijzerinname van je kleintje. Bijvoorbeeld onze maaltijd met zoete aardappel en basilicum, nu verkrijgbaar bij de online webshop, Gorillas en Crisp, Popeye zou jaloers zijn!