Trustpilot

Stoel? Check! Slab? Check! Mobiele telefoon? Check! Met deze drie-eenheid ben je klaar voor het eerste hapjes. De gezichten die je baby gaat trekken zijn priceless! De eerste tip: voordat je begint, moet je baby een klein beetje (moeder)melk hebben gedronken. Ongeveer de helft van wat je normaal zou geven. Niet te vol. Niet te hongerig. Precies goed. Een kindje wat te hongerig is kan zo overstuur raken dat er geen hap ingaat en dan is het mooie moment voorbij….Daar gaan we!

Dit wordt geen schoon en gemakkelijk proces. De ene dag wil je kind wel eten, de andere dag niet en de dag erna smeert hij zich helemaal onder. Het is allemaal goed. Spelen met eten is een goede zaak; het is een manier om de wereld om zich heen te verkennen, te leren, te ruiken en te proeven.

Begin langzaam

Twee theelepels, één keer per dag, is voldoende voor baby’s. Hun kleine lichaam heeft tijd nodig om dit nieuwe voedsel aan te verteren. Als ze nog steeds hongerig zijn, geef ze dan wat meer (moeder)melk. Laat de baby beslissen. Je kleintje moet het tempo bepalen van hoe snel of langzaam hij wil eten.

Alle lepels aan dek!

Houd meer dan één lepel klaar. Je baby zal er zeker een uit je handen grissen om mee te spelen, en dat is goed. Speelse eerste hapjes! 🙂

Lach tijdens de hele ervaring naar je baby en probeer te ontspannen

Hoe leuker jij doet, hoe groter de kans dat je baby ervan zal genieten (zelfs als er amper of niet wordt gegeten).Na een paar dagen kun je de hoeveelheid voedsel die je aanbiedt, opbouwen.

Wat ook kan…

Sommige baby’s doen gewoon hun mond niet open. Sommige baby’s nemen een hap, klemmen hun kaken op elkaar en wenden zich af. Als (en wanneer) dit gebeurt, forceer dan de lepel niet in hun mond en blijf rustig.

Wat je zou kunnen proberen is een beetje puree op het uiteinde van je vinger en kijk of je baby het eraf zuigt. Dit is een niet-intimiderende manier om te beginnen aan de eerste hapjes. Vooral omdat een lepel spannend kan zijn voor kleine kinderen.Als je baby geen interesse heeft, stop dan. Gooi de een of twee theelepels weg die je hebt opgewarmd en plaats de resterende puree in de koelkast om het morgen opnieuw te proberen. En vergeet niet: vóór hun eerste verjaardag halen baby’s hun belangrijkste bron van calorieën, vitaminen, vet en eiwitten uit melk ontvangen. Op dit moment zijn alle purees die je ze geeft gewoon voor de lol, vooral om ze te laten wennen aan het eten en het verkennen van echt voedsel. Veel plezier!

Mogen wij je helpen met de eerste hapjes? Bekijk de mogelijkheden op eetspruit.nl