Trustpilot

Nooit te klein om een verschil te maken!

Het klimaat. Een onderwerp die elke dag een belangrijke rol aanneemt voor ieder zijn leven. Dat het klimaat achteruitgaat is dan ook iets wat niet onopgemerkt blijft. De kleinste beetjes helpen om stappen te maken naar een gezonder klimaat. Veel Nederlanders zijn inmiddels flexitariër en het aantal vegetariërs is groeiende. Jouw kleintje kan het verschil maken. Dit door bewuster te kiezen voor meer plantaardige eiwitten in plaats van dierlijke eiwitten. Maar hoe maak je deze keuze van minder dierlijke eiwitten voor je kindje?

Vanaf 6 maanden begint de ijzervoorraad van je kindje op te raken. Daarom begint vaste voeding (naast fles- of borstvoeding) vanaf dat moment belangrijk te worden. En laat vlees nou een geweldige ijzerboost bevatten die goed door het lichaam wordt opgenomen. Vlees en vis bevatten een serie voedingswaarden die heel goed zijn. Hierbij kun je dus denken aan ijzer, maar ook aan vitamine B12, Calcium, Zink en Vitamine D zijn goed vertegenwoordigd in vlees. 

Daarentegen, zijn er ook heel wat nadelen te benoemen als het over vlees en vis gaat. De impact op het milieu, het eventuele dierenleed, de overbevissing of de antibiotica die soms in vlees of vis aanwezig zijn. 

Welke keuze hebben we bij SPRUIT gemaakt? De nadruk ligt voor ons op vegetarische maaltijden. We laten 60% van het menu uit vegetarische gerechten bestaan. Waarom? 

SPRUIT staat voor de toekomstige generatie. We dragen graag ons steentje bij aan een betere wereld met minder dierenleed en een beter milieu. We mogen ondersteunen in de smaakontwikkeling van de nieuwe generatie. Daarmee hebben we de kans om de allerjongsten in Nederland te leren hoe lekker en voedzaam vegetarische maaltijden zijn. En hoe normaal het is om vegetarisch te eten. 

Tegelijkertijd bieden we voor de resterende 40% wel maaltijden met vis, vlees of gevogelte aan. Waarom? Vooral om de kleintjes de smaak mee te geven en een zo breed mogelijk smaakpallet te laten ontwikkelen. Geniet met mate, is eigenlijk wat we ze nu al graag willen leren. Voorop staat dat SPRUIT altijd kiest voor biologisch vlees en duurzaam gevangen vis. 

De KLEINste beetjes helpen!

Mocht jij besloten hebben om je kindje zonder vlees of volledig vegetarisch op te voeden, dan zorgen we bij SPRUIT dat je een hierop aangepast menu van ons krijgt. Laat ons weten waar jij voor kiest en waarom 🙂