Wel of geen vis, vlees en gevogelte voor je kleintje?

Kort door de bocht: het klimaat is er niet goed aan toe. Het eten van geen of minder vlees en vis wordt mogelijk om deze reden, naast het dierenleed, steeds populairder. Veel Nederlanders zijn inmiddels flexitariër en laten af en toe vlees en vis staan. Ook het aantal vegetariërs is nog altijd groeiende. Maar hoe maak je deze keuze voor je kindje van minder vlees en/ of vis?

Vanaf 6 maanden begint de ijzervoorraad van je kindje op te raken. Daarom begint vaste voeding (naast fles- of borstvoeding) vanaf dat moment belangrijk te worden. En laat vlees nou een geweldige ijzerboost bevatten die goed door het lichaam wordt opgenomen. Vlees en vis bevatten een serie voedingswaarden die heel goed zijn. Hierbij kun je dus denken aan ijzer, maar ook aan vitamine B12, Calcium, Zink en Vitamine D zijn goed vertegenwoordigd in vlees. 

Daarentegen, zijn er ook heel wat nadelen te benoemen als het over vlees en vis gaat. De impact op het milieu, het eventuele dierenleed, de overbevissing of de antibiotica die soms in vlees of vis aanwezig zijn. 

Welke keuze hebben we bij SPRUIT gemaakt? De nadruk ligt voor ons op vegetarische maaltijden. We laten 60% van het menu uit vegetarische gerechten bestaan. Waarom? 

SPRUIT staat voor de toekomstige generatie. We dragen graag ons steentje bij aan een betere wereld met minder dierenleed en een beter milieu. We mogen ondersteunen in de smaakontwikkeling van de nieuwe generatie. Daarmee hebben we de kans om de allerjongsten in Nederland te leren hoe lekker en voedzaam vegetarische maaltijden zijn. En hoe normaal het is om vegetarisch te eten. 

Tegelijkertijd bieden we voor de resterende 40% wel maaltijden met vis, vlees of gevogelte aan. Waarom? Vooral om de kleintjes de smaak mee te geven en een zo breed mogelijk smaakpallet te laten ontwikkelen. Geniet met mate, is eigenlijk wat we ze nu al graag willen leren. Voorop staat dat SPRUIT altijd kiest voor biologisch vlees en duurzaam gevangen vis. 

Mocht jij besloten hebben om je kindje zonder vlees of volledig vegetarisch op te voeden, dan zorgen we bij SPRUIT dat je een hierop aangepast menu van ons krijgt. Laat ons weten waar jij voor kiest en waarom! Kijk op www.eetspruit.nl/menu voor het menu van deze maand.