Trustpilot

De leukste winteractiviteiten

De koude wintermaanden staan weer voor de deur. Het liefst zit je natuurlijk de hele dag lekker warm binnen. Bij de open haard met een kop thee of warme chocolademelk. Maar ook de gure winterdagen bieden genoeg ruimte voor leuke winteractiviteiten en uitjes. Geen inspiratie? We got you!! Hier een paar leuke ideeën om met het hele gezin even lekker de deur uit te zijn.

  • Ga lekker zwemmen!! Wel bij een binnenzwembad natuurlijk. Gegarandeerd lekker warm water in het babybadje. Zo kunnen jij en je kleintje lekker genieten terwijl het buiten ijskoud is.
  • Bezoek een tuincentrum. In de winter en rond de feestdagen zijn tuincentra altijd extra gezellig. Vaak versierd met de mooiste kerstbomen en lichtjes. Daarnaast zijn er bij velen tuincentra hele winterwonderwerelden uitgestald met rijdende treintjes en bewegende huisjes. Nog beter als er een eetgelegenheid is waar je warme choco kunt drinken.
  • Trek het bos in! Tja, wel wat kouder, maar daar kun je je tegen kleden. Zorg dat je kleintje goed is ingepakt en jullie kunnen de hele middag vertoeven in het bos. Er gaat niets boven een frisse neus halen in het bos. Bonuspunten als het gesneeuwd heeft, dan kunnen er naar hartenlust sneeuwpoppen en huizen worden gebouwd. In veel bossen zijn vaak ook leuke hellingen te vinden dus neem je slee mee om naar beneden te roetsjen. Daarna thuis lekker opwarmen bij de verwarming of openhaard.
  • Bezoek een kinderboerderij. De meesten zijn gratis en met een beetje geluk zit er ook een speeltuin bij. Ook in de winter zijn kinderboerderijen dé plek om urenlang te knuffelen met konijnen, cavia’s en geitjes.
  • Is het nou echt hondenweer en blijf je toch liever binnen?? Dan is knutselen altijd nog een leuke optie. Maak bijvoorbeeld een sneeuwregenboog door een bak met watten de bekliederen met verschillende kleuren waterverf. Of vul een bak met kunstsneeuw, wat emmers, schepjes en vormen. Plezier gegarandeerd. Rotzooi ook gegarandeerd, maar dat mag de pret niet drukken.