Trustpilot

Minder zout? SPRUIT is de finalist!

De strijd om minder zout? Ja, we weten allemaal dat teveel zout niet goed voor onze gezondheid is. Toch blijft zout de meest gebruikte smaakmaker in gerechten, zonde! Want met pure smaken kun je zoveel lekkers maken.

SPRUIT kookt nóóit, maar dan ook nooit, met toegevoegd zout en houdt altijd rekening met zeer lage hoeveelheden natuurlijk zout. Want; niet aangeleerd, scheelt een heleboel in de ontwikkeling van een gezond eetpatroon voor de toekomst. Wel zo makkelijk!
Koninklijke Horeca Nederland en de Nierstichting gaan de strijd aan met teveel zout in de Nederlandse keuken. Ze dagen gezamenlijk alle chef-koks uit om de lekkerste stamppot, niet weg te denken uit de Nederlandse keuken, te maken met aandacht voor pure smaken en minder zout.

Stichting De Lekkerste Wedstrijden organiseert jaarlijks vakwedstrijden op de Horecava. Het doel van de wedstrijden is om de creativiteit van de Nederlandse horeca een kwaliteitsimpuls te geven. Professionals uit de branche dagen elkaar jaarlijks tijdens de Horecava uit tot het leveren van een topprestatie.
In de categorie De Lekkerste Stamppot is SPRUIT genomineerd als één van de zeven finalisten. Daar zijn we hartstikke trots op! Om verschillende redenen, want wie verwacht nou dat een babymaaltijd hiervoor genomineerd wordt?
Dat zegt genoeg over hoe lekker een babymaaltijd kan zijn. En belangrijker nog, we laten graag zien dat je met een zoutarme start een gezond eetpatroon voor de rest van je leven kunt ontwikkelen!

Op dinsdagmiddag 8 januari 2019 schittert onze chef-kok Douwe op de Horecava in de finale van De Lekkerste Stamppot. We houden jullie op de hoogte!