Paasrecept | gemakkelijk en snel
Begin april is het de beurt aan de Paashaas. Hét moment voor een uitgebreid Paasontbijt met het hele gezin. Samen gezellig ontbijten aan een versierde tafel alleen kan dit veel werk met zich meebrengen wanneer er kinderen om je heen drentelen. Daarom hebben we het paasrecept voor een supersnel paaseitje en de leukste kaneelhaasjes. Hiermee zal jij je kinderen versteld doen staan. Kook je mee?
Eitje in een bakje
Ingrediënten 6 personen
– 6 ovenbestendige bakjes
– 6 eieren
– 20 ml melk
– 1 paprika
– 1 bosui
– 1 courgette
– 50 gram geraspte kaas
– optioneel: bakje hamblokjes
– optioneel: peper en/of zout
Bereidingswijze
– Vet de schaaltjes heel licht in
– Snij de groenten in kleine stukjes
– Kluts de eieren, voeg de melk en, indien gewenst, zout en peper toe
– Voeg hier de groenten en geraspte kaas aan toe
– Verdeel het mengsel over de ingevette bakjes
– Laat de bakjes ongeveer anderhalve minuut op vol vermogen in de magnetron draaien
Note: geen fan van de magnetron? Je kunt de bakjes uiteraard ook in de oven doen, dit duurt alleen wat langer.
– Steek de houten prikker tot het midden in het mengsel
– Komt de prikker er droog uit? Paastaartjes klaar voor de paastafel
Note: bovendien hebben de kinderen alvast een deel van hun dagelijkse groenten binnen. Dat is mooi meegenomen! 🙂
Kaneelhaasjes
Ingrediënten
– 1 blik croissantdeeg
– 1 eetlepel (bruine) suiker
– 1 eetlepel roomboter
– 2 theelepels kaneel
Bereidingswijze
– Verwarm oven voor op 200 graden
– Meng de suiker, roomboter en kaneel en smeer het deeg in met de kaneelboter.
– Snij van het croissantdeeg in smalle stroken en vouw er haasjes van
– Schuif in de oven voor 12 minuten en dan smullen maar!
Ontbijtje achter de kiezen? Tijd om paaseieren te zoeken!
Wij zijn mega nieuwsgierig naar het resultaat. Laat je het ons weten via #smullenmetspruit?