Pepernoten recept
Het kan niet vroeg genoeg zijn in het jaar of je hebt al de drang naar pepernoten. En eerlijk wat is er nou lekkerder dan verse pepernoten?! Vanmiddag nog tijd om te bakken? Wij wel!
Ingrediënten
– 250 gram zelfrijzend bakmeel
– 125 gram donkerbruine basterdsuiker
– 4 theelepels speculaaskruiden
– 100 gram ongezouten roomboter
– 6 eetlepels melk
– mespuntje zout
Bereidingswijze
Note: Wanneer je de pepernoten niet te groot maakt en ook niet te veel van het deeg snoept, kun je ongeveer 80 à 90 pepernoten van dit deeg maken.
– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Doe het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, de speculaaskruiden en het zout in een kom en meng dit goed door elkaar.
– Voeg de melk en boter toe en meng het geheel door elkaar tot je er een stevige deegbal van kunt maken. Is het deeg te droog voeg dan nog een lepel melk toe.
– Maak van kleine plukjes deeg kleine balletjes. Je kunt ook eerst een rolletje vormen en dat in gelijke delen snijden en dan balletjes draaiden
– Verdeel de balletjes deeg met tussenruimtes over de bakplaat en bak de pepernoten in ongeveer 20 minuten gaar.
GENIETEN! En, niet alles tegelijk opeten… 🙂