Peuterrecept van dé lekkerste pasta
Onze maaltijd met pasta, courgette, spinazie en knoflook doet het altijd goed in het maandmenu. Deze all-time favourite voor de kleintjes van 12 maanden en ouder, is ook makkelijk zelf thuis te maken! Douwe legt uit hoe jij dit heerlijke hapje thuis kan bereiden met zijn peuterrecept. Kook je mee?
Ingrediënten
(voor 4-5 porties van 200 gram)
- 100 gram volkoren pasta (elleboogjes)
- 1 courgette
- 1/2 winterpeen
- 250 gram verse spinazie
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- Scheut olijfolie
Bereidingswijze
- Begin met het snijden van de ui en de hak winterpeen in kleine blokjes.
- Verhit een pannetje, voeg olie toe en bak de ui en wortelblokjes in ongeveer 15 minuten zacht op halfhoog vuur, zonder dat ze bruin worden.
- In de tussentijd snijd je de courgette in kleine blokjes en hak je de knoflook fijn.
- Daarna breng je een pan met water aan de kook en kook je de pasta beetgaar. Bewaar een beetje kookvocht en giet de pasta af.
- Voeg de courgette en knoflook toe aan de andere groenten en bak deze circa 5 minuten mee.
- Terwijl de groenten garen, hak je de spinazie fijn. Voeg deze toe zodra de courgette zacht is. Bak deze bij de rest van de groenten in ongeveer 2 minuten gaar.
- Meng de pasta door de saus en voeg een beetje pastavocht toe als deze te droog is.
Note: Afhankelijk van de leeftijd van je kindje, houd je de groentesaus grof of kun je deze even pureren voordat je de pasta erdoor mengt. Net waar jouw kindje aan toe is!
Note: Ter variatie kun je natuurlijk altijd verse kruiden zoals basilicum of peterselie aan de saus toevoegen.
Bon appetit!
Hongerig naar meer recepten of maaltijd ideeën? Bekijk onze website 🙂