Winkelmandje
0.00
Blog

RECEPT: aardappel-tomatenpuree met spinazie, knoflook en basilicum

Iedereen heeft wel winnaarsrecepten.
Recepten waarvan je weet dat iedereen ze lekker vindt en ook gelijk het recept wil hebben. Nou, dit is er een van SPRUIT.
Deze aardappelpuree met verse spinazie en Hollandse tomaten, op smaak gebracht met de kruidenolie van basilicum en knoflook is een absoluut feestmaal.  Kook je met ons mee?

Ingrediënten (voor 4-6 porties)

– 500 gram aardappelen
– 400 gram spinazie
– 5 gr knoflook
– 10 gr basilicum
– 10 ml olijfolie
– 300 gr tomaten

Bereidingswijze

– Schil de aardappels, snijd ze in 4-en en stoom of kook ze gaar
– Hak de spinazie fijn en stoom in 10 minuten gaar
– Hak de knoflook en basilicum fijn en meng dit met de olijfolie
– Fruit het oliemengsel aan en voeg de tomatenblokjes toe en laat 20 minuten pruttelen om de smaken goed te laten mengen.
– Voeg de spinazie toe aan het tomatenmengsel
– Pureer de aardappelen en voeg als laatste toe. Let op dat je dit als laatste doet. Aardappelen bevatten zetmeel en als je deze eerder in het proces toevoegt krijg je een hele dikke puree, die eerder lijkt op behangplaksel 🙂

Eet SPRUITelijk!