RECEPT: aardappel-tomatenpuree met spinazie, knoflook en basilicum - SPRUIT
Winkelmandje
0.00

RECEPT: aardappel-tomatenpuree met spinazie, knoflook en basilicum

Iedereen heeft wel winnaarsrecepten. Recepten waarvan je weet dat iedereen ze lekker vindt en ook gelijk het recept wil hebben. Nou, dit is er een van SPRUIT. Deze aardappelpuree met verse spinazie en Hollandse tomaten, op smaak gebracht met de kruidenolie van basilicum en knoflook is een absoluut feestmaal. Kook je met ons mee?Ingrediënten 4-6 porties 500 gram aardappelen400 gram spinazie 5 gr knoflook 10 gr basilicum 10 ml olijfolie 300 gr tomaten Bereidingswijze:Schil de aardappels, snijd ze in 4-en en stoom of kook ze gaarHak de spinazie fijn en stoom in 10 minuten gaarHak de knoflook en basilicum fijn en meng dit met de olijfolieFruit het oliemengsel aan en voeg de tomatenblokjes toe.Laat 20 minuten pruttelen om de smaken goed te laten mengen.Voeg de spinazie toe aan het tomatenmengselPureer de aardappelen en voeg als laatste toe. Let op dat je dit als laatste doet. Aardappelen bevatten zetmeel en als je deze eerder in het proces toevoegt krijg je een hele dikke puree, die eerder lijkt op behangplaksel :-)Eet SPRUITelijk!
Source: New feed