Winkelmandje
0.00

RECEPT: Aardappel-tomatenpuree met venkel en kip

Vanaf 8 maanden kun je aan de gerechten voor je kind ook extra ingrediënten, zoals bijvoorbeeld kip, granen of vlees toevoegen. Er zijn oneindig veel variaties te bedenken en dit gerecht is een van de vele magische combinaties van ingrediënten. De lichte smaak van anijs met tomaat, aardappelen en kip is heen gegarandeerd succes én gemakkelijk te bereiden. Kook je mee?

Ingrediënten (6 porties)

  • 300 gram aardappelen
  • 300 gram tomaten
  • 150 gram kippendijen
  • 1 grote venkel
  • bosje peterselie

Bereidingswijze

  • stoom de kippendijen in 20 minuten gaar
  • snijd ondertussen de aardappel in stukken
  • maak de venkel schoon. Verwijder hiervoor de onderste schijf en de steel. Snijd vervolgens in stukken.
  • snijd de tomaten in partjes
  • stoom de groenten in 20 minuten gaar
  • pureer de tomaten en venkel, samen met het bosje peterselie
  • stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper
  • meng de tomaten-venkelpuree met gestampte aardappelen
  • snijd de kip in kleine stukjes
  • schep alle ingrediënten door elkaar.

Smullen maar!