Winkelmandje
0.00

RECEPT: de ultieme pasta groene saus

Pasta! Welk kind houdt er niet van?! Of het nou fusilli, macaroni of penne is, pasta is ma-gisch!
Wij koken maandelijks een pasta gerecht, met vis, vlees of vegetarisch. Onze groene vegetarische variant maakt lekker veel rommel bij het eten, maar alleen omdat ze zo enthousiast zijn en geen hap willen missen.

Geschikt voor kinderen vanaf 8 maanden.

Ingrediënten

– 100 gram volkoren pasta
– 1 courgette
– 200 gram gewassen spinazie
– 1 grote wortel
– 1 uihandje vol basilicum
– scheut olijfolie

Goed voor 4-5 porties

Bereiding

– Snipper de ui
– Snijd de wortel in kleine blokjes van 1 cm
– Fruit de wortel en ui
– Breng ondertussen het water aan kook voor de pasta
– Snijd de courgette in blokjes van 2 cm
– Stoom de courgette 15 minuten, voeg de laatste 10 min spinazie en de laatste 5 minuten de basilicum toe.

Wij gebruiken voor het bereiden van de maaltijden altijd een stoomoven. Indien je deze niet tot je beschikking heb, kun je ook een stoommandje gebruiken.

– Bereid de pasta volgens de verpakking
– Maak de gegaarde spinazie, courgette en basilicum fijn in de keukenmachine en roer door de gefruite wortel en ui.
– Meng de bereide ingrediënten door elkaar en schep op.

Eet SPRUITelijk!
Benieuwd naar het SPRUIT menu van de maand juli?