Winkelmandje
0.00
Winkelmandje
0.00

RECEPT: Hutspot met gemarineerde kabeljauw

Hutspot, een oer-Hollands gerecht voor de koude, natte herfst- en of winteravonden. Ook zeer geschikt voor kinderen! Wij doen er een stukje kabeljauw bij, dat gegaard is in een marinade van mosterd en dille, Een recept om je vingers bij af te likken:Ingrediënten voor 4 maaltijden van 200 gram- 350 gram aardappelen- 300 gram wortelen- 150 gram kabeljauw- 50 gram ui- 10 gram mosterd- 10 gram dille- 3 eetlepels olijfolie Bereiding- Maak met de dunschiller de aardappelen schoon en snij in stukken van 3-5 cm- Maak met een dunschiller de wortelen schoon en snij in stukken van 3-5 cm- Snijd de ui- Snijd de dille fijn en meng met de mosterd en twee eetlepels olijfolie – Stoom de groenten gaar in ongeveer 20 minuten- Stoom de kabeljauw gaar in ongeveer 30 minuten.NOTE: Wij garen de kabeljauw in een vacuümzak, samen met de mosterd-dille-olie voor optimale smaak en behoud van alle voedingsstoffen. – Verwarm een eetlepel olijfolie en stoof de ui tot deze glazig en zacht is.- Voeg de aardappelen en wortelen samen en stamp tot je de juiste consistentie hebt- Roer de gestoofde ui door de aardappelen-wortelpuree- Serveer met de kabeljauw – Aan tafel!P.S 1: De maaltijden die je kleintje vandaag niet opeet, vries je natuurlijk in zodat je ze kunt gebruiken wanneer je wilt. P.S 2: Denk je dat je er niet aan toe komt om dit te maken of ben je benieuwd naar hoe wij dit gerecht maken? Bestel SPRUIT en in de eerste week van november bezorgen we de lekkerste maaltijden bij jou thuis.
Source: New feed

Leave your thought