RECEPT: Pasta met tomaat, tonijn en ui

Bij SPRUIT zijn een aantal maaltijden mateloos populair. Dit is er een van. Deze pasta heeft alles in zich om hongerige dreumessen happy te houden of te maken 

Ingrediënten (voor 5 maaltijden)

  • 70 gram ui, fijngesneden
  • 70 gram wortel, fijngesneden
  • 230 gram broccoliroosjes
  • 40 gram tomatenpuree
  • 10 gram olijfolie
  • 350 gram tomatenblokjes
  • 10 gram basilicum, fijngesneden
  • 150 gram tonijn uit blik
  • 150 gram volkoren pasta

Bereidingswijze

Kook de pasta volgens de verpakking en stoom de broccoli beetgaar in 5-10 minuten. Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de fijngesneden ui en wortel toe. Zodra de ui wat glazig is geworden voeg je de tomatenpuree toe. Blijf roeren totdat er zoetige geur ontstaat. Voeg hierna de tomatenblokjes, tonijn en basilicum toe en laat op laag vuur 15 minuten zachtjes koken. Voeg de laatste 5 minuten de broccoli toe. Voeg de pasta en saus samen en strooi er eventueel nog een beetje kaas over.

Ááááán tafel! Recept gemaakt? Tag ons met #kokenmetspruit