Trustpilot

Sociale leven VS pasgeboren baby

Met een pasgeboren baby kan je je sociale leven wel vergeten, denken veel toekomstige moeders. Tussen de vieze luiers en huilbuien door is er weinig tijd over voor sociale contacten.

Toch is niets minder waar! Het is zeker een verandering in je leven: geen spontane afspraakjes, etentjes, festivals, of even blijven hangen in de kroeg. En al helemaal niet samen met je partner, want er is altijd iemand bij de baby. We zullen eerlijk zijn; die tijden liggen waarschijnlijk grotendeels achter je. Toch is dat ook positief, want het cliché is waar: je krijgt er écht veel voor terug! Je zal wat vaker thuis zijn, maar dat is ook de plek waar het belangrijkste persoontje van je leven zich bevindt. En voor de mensen die echt denken dat het gras groener is bij die vrije vogels van drie deuren verderop, hier een paar positieve veranderingen:

Kostenbesparing

Filmpje pakken, avondje uit, dagje shoppen met vriendinnen, het geld vloog alle kanten op toen je je kindje nog niet had. Nu bestel je af en toe online een rompertje of een fijne broek, maar verder blijft het geld op de bank.

Meet new friends

Al zin in een heerlijke vakantie met je gezinnetje? Onderzoek toont aan dat het krijgen van een kind vaak nieuwe contacten oplevert. Dat zijn vrijwel altijd moeders die ook een pasgeboren baby hebben, als jij. Zo krijg je nog wat nuttige tips en kan je ervaringen met elkaar delen. Super fijn toch? Vroeger zag je je vrienden misschien vaker, maar nu waardeer je de tijd die je met ze doorbrengt alleen maar meer! Je raakt niet uitgepraat en er is altijd wel een roddel die jij nog niet hebt gehoord. Klinkt gezellig! Oftewel: je sociale leven is niet afgelopen, hoogstens een beetje veranderd. Je beste vriendinnen raak je niet kwijt, ook niet als je ze even wat minder ziet.

Me time!

Vergeet naast het genieten van je kindje niet om ook momentjes voor jezelf te pakken. Gelukkig kan SPRUIT jou hier een handje bij helpen. Met maandelijks verse groentehapjes ben jij minder tijd kwijt in de keuken! Dat geeft je net genoeg tijd om die ene goede vriendin even te bellen…