Trustpilot

Het is niet altijd een makkelijke opgave, want we zijn kritisch en leggen de lat hoog.
Jouw kind verdient het allerbeste en daar zorgen we voor met het SPRUIT-menu! We delen graag onze voedingsrichtlijnen, samengesteld in overleg met een gerenommeerd huisarts in Amsterdam.

Waar houden we op voorhand rekening mee?

Het spreekt voor zich dat we alleen koken met de ingrediënten die voor elke leeftijdscategorie geschikt zijn. Daarnaast houden we op voorhand rekening met de meest voorkomende allergieën. Zo zijn onze maaltijden altijd geschikt voor kinderen met bijvoorbeeld een koemelkallergie. Tevens koken we nóóit met eieren, noten, pinda’s, sojabonen, en schaal- en weekdieren, sesamzaad, sulfiet en lupine.

Tot slot bevatten de maaltijden nooit kunstmatige ingrediënten en toegevoegde suikers of zout. Kortom, er zit niets in wat er niet in hoort!

Wat zijn de eisen voor SPRUIT-waardige gerechten?

SPRUIT recepten bevatten altijd minimaal 70% groenten. Uiteraard worden deze groenten gestoomd voor het maximale behoud van de vitamines en voedingswaarden. Je zult daarom merken dat bijvoorbeeld een pastagerecht naar onze maatstaven relatief veel groentesaus en minder pasta bevat. Daarnaast zorgen we dat er voldoende proteïne-rijke maaltijden zijn. Deze maaltijden bevatten bijvoorbeeld vis, peulvruchten of vlees. Bovendien kiezen we voor zo puur en vers mogelijk. Tot slot de samenstelling van het menu

In de laatste stap zorgen we voor een optimale combinatie van gerechten tot een mooi menu. Met het oog op de toekomst, kiezen we ervoor om de kleinsten nu al te laten wennen aan een menu met 60% vegetarische gerechten. Hoe eerder ze ervaren hoe lekker vegetarische gerechten kunnen smaken, hoe beter.
Waarom kiezen we dan toch ook voor maaltijden met biologisch vlees en gevogelte en duurzaam gevangen vis? Zo wordt het smaakpallet zo uitgebreid mogelijk. Bovendien bevatten deze maaltijden veel proteïne.
Op deze manier bevat het SPRUIT-menu norm veel variatie in smaken én in voedingswaarden. Check, check, dubbelcheck.
Meer weten? Zie eetspruit.nl/aanbod