Winkelmandje
0.00

Thera’s leukste ontdekking als co-founder van SPRUIT

SPRUIT is jarig deze maand! We zijn 1.000 dagen oud geworden. Waarom vieren we nou die 1.000 dagen en niet de meer gangbare 3 jaar? De eerste 1.000 dagen zijn cruciaal in de smaakontwikkeling van een kind. Met de gedachte: Je kunt het dus maar één keer goed doen voor je kind en je hebt ook niet altijd de tijd om zelf vers te koken, zijn we SPRUIT gestart. Douwe, Iris en ik zijn 1.000 dagen verder met SPRUIT en we hebben in deze periode ook onze eigen smaak mogen ontdekken. 

Mijn leukste ontdekking van de afgelopen 1.000 dagen? 

Die deed ik in de loop van 2017. Ik ben een enorme fan van het strand en daar gaan we regelmatig met het gezin naartoe. Zo gingen we een zondagmiddagje naar Gestrand, een mooie strandtent in Bloemendaal waar de kids goed en veilig kunnen spelen. En bovenal…Gestrand is ook leuk voor de ouders! Het was onverwachts lekker weer en we hadden graag langer willen blijven om een hapje te eten, maar helaas geen eten voor onze jongste mee. Lang verhaal kort, we zijn naar huis gegaan.

Op de terugweg in de auto zei ik tegen mijn vriend “Gek he, dat je je babyvoeding zelf moet meenemen? Ze hebben wel een glijbaan, een kleurplaat, een verschoonhoekje en een kinderstoel, maar er staat voor de doelgroep 0-3 jaar niets op de kaart. Terwijl elke horecaondernemer weet dat een tevreden kind zorgt een langer verblijf en meer omzet.” 

Dat was het startsignaal voor SPRUIT in de horeca, want ook uit eten gaan moeten kinderen leren en is misschien wel een heel bijzonder onderdeel van die smaakontwikkeling waar we het eerder over hadden. 

Wat is de huidige situatie? 

Inmiddels zijn we ruim anderhalf jaar en een aantal prachtige samenwerkingen in de foodservice verder. We hebben we een partnerschap met Dutch Cuisine gesloten, een organisatie met de missie om de Nederlandse eetcultuur een boost te geven op een gezonde, duurzame en lekkere manier, ook voor de allerjongsten. Tegenwoordig kan vrijwel elke horecaondernemer heel easy aan onze producten komen, dankzij onze samenwerkingen met o.a. Bidfood en Chef Centraal. En zo hebben, naast vele andere horecagelegenheden, bijvoorbeeld alle ruim 40 vestigingen van De Beren Restaurants SPRUIT op de kaart staan. De norm verandert: met je baby uit eten gaan wordt steeds normaler!

Mijn droom voor de komende 1.000 dagen met SPRUIT?

Als strandfan zou ik het geweldig vinden als SPRUIT langs de gehele Nederlandse kustlijn te verkrijgen is. Hartstikke haalbaar, want Bidfood rijdt haar producten nu al met een speciale strandtruck tot aan de voordeur van elk strandpaviljoen. Geen gedoe meer voor ouders met het meenemen van smakeloze potjes babyvoeding. Gewoon de zon in de zee zien zakken met een lekkere maaltijd voor je neus!

Bidfood's speciale strandtruck bevoorraadt elk strandpaviljoen
Bidfood’s speciale strandtruck bevoorraadt elk strandpaviljoen