Trustpilot

Tijd om te sporten in je drukke leven? Hoe dan?!

Waar halen anderen toch de tijd vandaan om te sporten? Ok, je collega heeft geen kinderen, je buurvrouw is sportinstructrice van beroep, etc. Maar ik bedoel die andere mensen met kleine kinderen, een sociaal leven én een drukke baan. Die mensen die in precies dezelfde situatie als jij zitten. Hoe dan?!

We weten allemaal dat sporten goed voor je is. Net zoals we weten dat er heus wel tijd is om te sporten, als we maar willen. Met deze tips kom je aan die broodnodige portie beweging die je energieker, fitter en gezonder maakt!

1. Sport bij voorkeur ‘s ochtends

Hoe later op de dag je kiest om te gaan sporten, hoe meer er tussendoor kan komen. Bovendien neemt je energie gedurende de dag af. Dus is de kans groter dat je ‘s avonds uitgeteld op de bank belandt in plaats van in die dure sportschool. ‘s Ochtends al je workout gehad? Gegarandeerd een veel energiekere en productievere dag!

2. Samen met vrienden

Samen sporten is efficiënter en zorgt ervoor dat je daadwerkelijk gaat. Je hebt die stok achter de deur omdat je de ander niet alleen kan laten gaan. En je hebt elkaar meteen gezien en bent weer bijgepraat.

3. Pak de trap

Het is zo logisch en toch zit het pakken van de lift vaak in ons systeem. Benut alle kansen die je hebt om te bewegen. Dus pak de trap in plaats van de lift, maak een wandeling tijdens je lunch, loop mee als je op de roltrap staat, enzovoort.

4. Kies een vast moment in de week

Die ene avond in de week is jouw avond! Maak de afspraak met je partner dat hij dan op tijd thuis is en voor de kinderen zorgt. Maak jij het hem makkelijk door ervoor te zorgen dat er een voedzame SPRUIT-maaltijd voor de kleintjes klaar staat.
Echt, het helpt! Zit je eenmaal in de goede routine, dan merk je snel genoeg dat je je vele malen beter voelt dankzij het sporten. Heb jij nog een andere tip die ervoor zorgt dat jij wel aan sporten toekomt? Deel m met ons!