Trustpilot

Tips voor de eerste hapjes

Eindelijk, daar gaan we! Ik merk dat Anne ook steeds meer toe is aan iets anders en vooral méér. Ze wordt sinds kort weer vroeger wakker, zit continue met haar vingers in haar mond en zelfs na haar fles lijkt het alsof ze nog steeds honger heeft (hoe dan na 200cc?!) Tijd voor de eerste hapjes!

Dit weekend heb ik wat meer tijd en rust om te starten. Ze is dan precies 4 maanden oud. Nu komt eindelijk the most fun part! Wat ga ik koken?
Ik weet nog dat zowel Guusje als Benthe een aantal favoriete babyhapjes hadden. Laat ik voor het gemak hetzelfde maken. Ze lijken zo op elkaar, kan niet missen 🙂

Boodschappen doen

Twee maal per week worden onze boodschappen thuis bezorgd. Heel fijn, ik zou ook echt niet weten hoe ik het anders zou moeten doen. Bij de bestelling van afgelopen week heb ik een grote zak wortelen, een pompoen en een bloemkool besteld.

Geef de voorkeur aan starten met groentehapjes. De smaak van zoete (kunst)voeding kennen ze al, nu is de beurt aan andere smaken.

Het idee is dat ik start met de ene puree en na een paar dagen als ze is gewend aan de smaak, overstap op de volgende puree.

De bereiding  

Om het mezelf gemakkelijk te maken de komende weken, bereid ik alles in één keer. Ik maak gebruik van de Philips Avent stoom/ blender. Super easy in gebruik en doordat de groenten worden gestoomd blijven de meeste voedingsstoffen bewaard. Als je deze niet tot je beschikking hebt, kun je ook een stoommandje gebruiken en de groenten vervolgens prakken of met een keukenmachine fijn maken.

Zodra de groenten bereid zijn tot een puree kun je eventueel nog een scheutje water toevoegen om het geheel iets vloeibaarder te maken.

Nadat alle purees zijn bereid, vries ik ze in BPA vrije diepvriesbakjes in. Super handig, want zeker in het begin zijn het nog oefenhapjes en is het niet nodig om een hele wortel te geven.

Het moment…

Aankomend weekend is het moment daar! Ik ben in ieder geval goed voorbereid! Nu hopen dat ze mijn inzet beloond met een tevreden grijns. En zo niet, ook goed, het komt vanzelf, dat heb ik wel geleerd 🙂