Trustpilot

Tips om je kindje te beschermen tegen de zon

Als de zon schijnt, kunnen jij en je baby volop genieten van het lekkere weer. Heerlijk natuurlijk, maar het is belangrijk dat je goed oplet. Baby en zon is namelijk niet altijd een goeie combinatie! Het huidje van je baby is niet alleen heel zacht, maar ook bijzonder gevoelig. In tegenstelling tot bij volwassen, kan de huid van een baby zichzelf maar ongeveer 5 minuten beschermen voordat het verbrandt. Denk er daarom ook deze zomer aan om je baby te beschermen tegen de felle zon. Wij zetten de beste tips voor je op een rij:

1. Zoek de schaduw op

Houd je baby zoveel mogelijk uit de zon. KWF kankerbestrijding adviseert om baby’s tot en met 1 jaar uit de directe zon te houden. Er En onthoud dat de UV-straling ook sterk kan zijn op dagen dat het minder warm is.

2. Zonnebrand met een hoge bescherming

Nog iets verraderlijks van UV-stralen: ze komen zelfs (in mindere mate) in de schaduw! Daarom is het erg verstandig om je baby in te smeren met zonnebrand. Voor baby’s zijn speciale zonnebrand te koop. Kan je deze niet vinden? Dan is een milde zonnebrand met een hoge factor ook goed. Wees niet te zuinig met zonnebrand, en in ieder geval elke 2 uur.

3. Dress to impress

UV-werende kleding is ook ideaal om verbrande huid te voorkomen. Een wit t-shirt staat gelijk aan een lage beschermingsfactor, maar UV-werende kleding komt vaak overeen met factor 50! En dat zonder te smeren.

4. Houd het hoofd koel

Een zonnehoedje is de finishing touch voor jouw kleintje in de strijd tegen de zon. Het (UV-werende) hoedje biedt bescherming tegen verbranding, maar houdt ook letterlijk het hoofd koel, wat een zonnesteek kan voorkomen! Een win-win situatie dus.

5. Zorg voor aftersun in huis

Ondanks alle tips kan het voorkomen dat je baby toch een verbrand huidje oploopt. Smeer dan het huidje goed in met aftersun en een lauw badje of washandje kan eventueel wat verkoeling bieden. Het beste kan je je kleintje de komende dagen dan even helemaal uit de zon houden. Gelukkig is zonlicht niet alleen maar gevaarlijk voor je baby. Zonlicht zorgt ervoor dat het lichaam vitamine D gaat aanmaken, wat belangrijk is voor sterke botten en tanden. Bovendien is het fantastisch voor je kindje om buiten rond te kruipen en met papa en mama in het water te spelen. De moeite waard dus!