Trustpilot

Uit eten met je baby? 10 tips!

Spontaan een lekker hapje gaan eten is nog lang zo makkelijk niet wanneer je een kleintje hebt. Wij van SPRUIT begrijpen dat maar al te goed! Zonder goede voorbereiding kan het wat chaotisch verlopen en is het alles behalve ontspannen. Maar niet getreurd! Wij hebben de ultieme tips om uit eten met je baby gezellig en vol rust te laten verlopen. Zowel voor jou, als voor de bediening 😉.

1. Reserveer van tevoren

Zo is het personeel al voorbereid dat je met (kleine) kinderen komt. Vraag meteen of er een kinderstoel aanwezig is en of je voldoende ruimte hebt voor je kinderwagen.

2. Kies een kindvriendelijk restaurant

Bij kindvriendelijke restaurants is het personeel gewend aan gezinnen met jonge kinderen. Daarnaast hoef je minder bang te zijn dat je andere gasten lastig valt.

3. Timing is key

Is je kleintje gewend om rond 19:30 te gaan slapen? Dan is dit niet het moment om te gaan uiteten. Ga lekker wat vroeger uiteten. Dit zijn vaak ook de wat rustigere tijden in de restaurants.

4. Grijpgrage handjes

Het is verstandig om alles buiten handbereik van je kleintje te houden. Denk aan kaarsjes, scherp bestek of glazen met drinken. Dit kan een hele hoop probleempjes voorkomen!

5. Broeder- en zusterliefde…

Zijn er oudere broertjes of zusjes mee uit eten die graag klieren tijdens het eten? Zorg dat je ze niet naast elkaar zet!

6. Afleiding

Zorg voor genoeg afleiding en houdt je kindje bezig. Neem een aantal speeltjes of het favoriete knuffeltje mee. Zo kan je kindje zichzelf lekker bezighouden en kunnen jullie ontspannen een gesprek voeren. Bij voorkeur geen speelgoed dat veel lawaai maakt, om overlast te voorkomen.

7. Aandacht geven

Negeer je kleintje niet tijdens het eten. Als hij zich begint te vervelen, kan hij onrustig worden en misschien zelfs gaan huilen. Praat met je kleintje en prikkel zijn zintuigen door dingen aan te wijzen en deze te benoemen.

8. Frisse lucht

Ga, als het even kan, lekker buiten zitten. Wanneer er dan geknoeid wordt, is dat veel minder erg dan wanneer je binnen zit. En wanneer je kleintje begint te huilen, is dit geluid een stuk minder storend dan wanneer er muren omheen staan.

9. Dank je wel

Geef wat extra fooi. Voor het personeel in restaurants zijn gezinnen met jonge kinderen toch vaak wat lastiger. Extra rotzooi, extra herrie en misschien zelfs geïrriteerde gasten. Wees dus lief voor ze en bedank ze voor de moeite.