Trustpilot

Verhoog je weerstand met deze simpele tips!

Ja hoor, het is weer de tijd van het jaar: snot, snot en nog eens snot… Dat je vaker ziek bent met jonge kinderen was bij ons moeders natuurlijk algemeen bekend. Wist je dat ouders van jonge kinderen ruim anderhalf keer zoveel kans om grieperig of verkouden te worden dan mensen zonder kinderen of ouders van kinderen van twaalf jaar of ouder?! Het draait allemaal om de weerstand.


Een grote veroorzaker kan natuurlijk zijn dat jonge kinderen vaak ziek zijn. Vooral kinderen die naar het kinderdagverblijf gaan pikken daar van alles op. Je kent het vast wel, de eeuwig snotterende peuter. Die niest natuurlijk de hele dag over je heen en, alsof dat nog niet erg genoeg is, smeert zijn snot aan je af. Blegh. Sneu voor je kindje natuurlijk, maar des te logischer dat jouw weerstand bezwijkt en vervolgens ook ziek wordt.

Maar hoe ga je dit nu oplossen? Nou, de oplossing ligt eigenlijk best voor de hand, want je lichaam heeft dus behoefte aan rust, ontspanning en gezonde voeding. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk! Je kunt dat hele ‘gezinscircus’ niet even stilzetten, dus hoe doe je dat dan? Hieronder een aantal tips die je zou kunnen proberen.

1. Zorg voor rust, reinheid en regelmaat. Dit zijn namelijk dé 3 succesfactoren om een optimale gezondheid op te bouwen.

2. Probeer een routine met je kindje (en gezin) te krijgen. Dit gaat natuurlijk samen met de regelmaat van puntje 1, maar dit willen we nog even benadrukken. Het wil misschien niet altijd lukken, maar zodra je een routine vindt waar je je aan vast kunt houden keert de rust weer terug.

3. Cijfer jezelf niet te veel weg. Veel moeders trappen hier blindelings in. Je zet je kindje op de eerste plek. Logisch. En dan komt je partner waarschijnlijk op de tweede plek, je werk op de derde plek, het huishouden op de vierde plek en ga zo maar door. Je vergeet eigenlijk voor jezelf te zorgen en dat is natuurlijk niet de bedoeling!

4. Maak dus tijd voor jezelf vrij! Ook weer makkelijk gezegd, begrijpen we. Maar het is zo belangrijk. Omdat je jezelf snel wegcijfert zeg je misschien sporten sneller af, sla je je uitgebreide ontbijtje over of neem je maar genoegen met een paar uurtjes slaap. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht van een ongezonde lifestyle waar je niet zo makkelijk meer uit komt.

5. Laat het los. Laat de boel gewoon even de boel. Gaat het echt gewoon even niet zoals je wilt, en lukt het niet om alle balletjes in de lucht te houden mag je er zo nu en dan best eentje laten vallen. Perfecte moeders bestaan niet, maar probeer wel een gelukkige moeder te zijn 🙂