Trustpilot

Vrolijke paasplantjes om zelf te maken

Wil je samen met je kind tuinieren, maar is het eigenlijk nog net te koud buiten? Haal de lente naar binnen en maak direct een leuke versiering voor Pasen. Met deze paasplantjes kunnen jullie samen knutselen en blijft het eindresultaat nog dagen leuk om te volgen.

Dit weekend eitjes op het menu? Breek de schaal in plaats van halverwege iets hoger open en bewaar de lege eierschalen. Deze kun je met heet water uitspoelen, aan de lucht laten drogen en dan zijn ze klaar voor gebruik. Verzamel wat kruidenzaadjes. Tuinkers doet het altijd goed en groeit hartstikke snel, zodat je kind snel resultaat ziet. Maar ook bieslook of basilicum doen het goed en zien er leuk uit.

Vul de eierschalen voor driekwart met zaaigrond en leg de zaadjes daar bovenop. Je hoeft de zaadjes niet af te dekken. Zorg dat de grond de komende dagen goed vochtig blijft en dan ontkiemen de zaadjes in het geval van tuinkers al na één dag.

Bij bieslook of basilicum duurt dat iets langer. Bij bijvoorbeeld de Action verkopen ze de kleine wiebeloogjes die je op de eitjes kunt plakken, maar deze zijn uiteraard ook heel gemakkelijk zelf te maken met wit papier en een zwarte stift.
Zet de plantjes in een lege eierdoos of in mooie eierdopjes en de paasversiering van dit jaar is een feit.

Veel plezier samen!