Trustpilot

Wel of niet vegetarisch voor je kind?

Vanaf de leeftijd van 8 maanden kun je starten met het toevoegen van vis en vlees aan de maaltijden voor je kindje. Maar, wil je dat of is vegetarisch een optie?

Het eten van geen of minder vlees en vis wordt steeds populairder. Vele Nederlanders zijn inmiddels flexitariër en laten af en toe vlees en vis staan. Ook het aantal vegetariërs is nog altijd groeiende.
Vanaf 6 maanden begint de ijzervoorraad van je kindje op te raken. Daarom begint vaste voeding (naast fles- of borstvoeding) vanaf dat moment belangrijk te worden. En laat vlees nou een geweldige ijzerboost bevatten die goed door het lichaam wordt opgenomen? Kortom, welke keuze maak je?

Vlees en vis bevatten een serie voedingswaarden die heel goed zijn. Hierbij kun je dus denken aan ijzer, maar ook aan vitamine B12, Calcium, Zink en Vitamine D zijn goed vertegenwoordigd in vlees. Daarnaast geven ze gerechten een hele lekkere smaak.Daarnaast zijn er ook heel wat nadelen te benoemen als het over vlees en vis gaat. De impact op het milieu, het eventuele dierenleed, de overbevissing of de antibiotica die soms in vlees of vis aanwezig zijn. Kortom, welke keuze maak je voor je kindje en voor zijn of haar toekomst? Welke keuze hebben we bij SPRUIT gemaakt? De nadruk ligt voor ons op vegetarische maaltijden. We laten 60% van het menu uit vegetarische gerechten bestaan. Waarom?

SPRUIT staat voor de toekomstige generatie. We dragen graag ons steentje bij aan een betere wereld met minder dierenleed en een beter milieu. We mogen ondersteunen in de smaakontwikkeling van de nieuwe generatie. Daarmee hebben we de kans om de allerjongsten in Nederland te leren hoe lekker en voedzaam vegetarische maaltijden zijn. En hoe normaal het is om vegetarisch te eten.Tegelijkertijd bieden we voor de resterende 40% wel maaltijden met vis, vlees of gevogelte aan. Waarom?

Vooral om de kleintjes de smaak mee te geven en een zo breed mogelijk smaakpallet te laten ontwikkelen. Geniet met mate, is eigenlijk wat we ze nu al graag willen leren. Voorop staat dat SPRUIT altijd kiest voor biologisch vlees en duurzaam gevangen vis. Indien jij hebt besloten jouw kind zonder vlees of volledig vegetarisch op te voeden, dan zorgen we bij SPRUIT dat je een hierop aangepast menu van ons krijgt.

Welke keuze het ook is geworden, wij zijn benieuwd! Laat ons weten waar jij voor kiest en waarom!