Trustpilot

De komende dagen laat juni zich niet van haar beste kant zien, maar daarna kunnen we weer volop genieten van de zon!
Lekker in de tuin, op het strand of in het park met ijs. De hogere temperaturen zorgen er wel voor dat je zin krijgt in een ijsje… Wist je dat je de lekkerste én gezondste ijsjes gewoon zelf kunt maken? Ijsjes van gouden biet, wortel, sinaasappel en framboos.

Willen de kinderen geen groente eten? Probeer dan eens dit ijsje! Qua ingrediënten klinkt het misschien niet als het lekkerste ijsje, maar vergis je niet! Door de frambozen en de sinaasappel, die iets overheersen, is het ijsje prima geschikt voor kinderen. Zo krijgen zij en jij op een leuke manier toch groenten binnen.

Ingrediënten 

Voor 6 ijsjes

– 2 gouden/oranje bieten
– 3 sinaasappels
– 3 wortelen
– 150 gram frambozen

Bereidingswijze

Stap 1: Snijd de bieten en de wortelen in stukken
Stap 2: Pers de sinaasappelen en doe je deze met de bieten, wortelen en frambozen in de blender
Stap 3: Pureer je het tot een glad geheel
Stap 4: Vul de ijsvormpjes, plaats in de vriezer en wacht 4-6 uur totdat de ijsjes bevroren zijn

Fruitijsjes

Deze ijsjes zijn niet alleen lekker, maar zien er ook nog eens super feestelijk uit. Al het fruit springt je tegemoet en het water loopt je in de mond. Mooi meegenomen: met dit ijsje krijgt je kindje ook nog eens de nodige vitaminen binnen.

Ingrediënten

Eigenlijk kun je elk stuk fruit gebruiken, maar het is leuk om af te wisselen in kleur en smaak. De fruitsoorten hieronder zorgen in ieder geval voor een fruitfestival op een stokje!
kiwi’s, aardbeien, frambozen, blauwe bessen, perziken

Bereidingswijze

Stap 1: Was het fruit
Stap 2: snijd de kiwi en perziken in plakjes. De aardbeien mag je snijden, maar als ze klein zijn is het leuk om ze heel te laten. Dit geldt ook voor de frambozen en de blauwe bessen.
Stap 3: Verdeel het fruit over de ijsvormpjes. Vervolgens vul je de vormpjes met water en een stokje en zet je het geheel in de vriezer.

Door gebruik te maken van water kun je het fruit mooi in de ijsjes zien zitten. Mocht je echter een wat vollere smaak willen, dan kun je in plaats van water ook yoghurt gebruiken. Je ziet het fruit wat minder goed, maar het geheel krijgt wel een lekkere romige smaak.